Toegegeven, zelfliefde en masturbatie zijn geen onderwerpen die je gemakkelijk bespreekt tijdens een serieus gesprek onder vrienden of op de werkvloer. Toch zijn deze twee dingen cruciaal voor je welzijn en voor je zelfbewustzijn. Soms lijkt het of de wereld verzadigd is met taboes en schaamte rond seksualiteit, terwijl dit toch een heel normaal onderwerp is dat deel uitmaakt van ieders leven. Hier lees je hoe zelfliefde en masturbatie kunnen bijdragen aan je zelfbewustzijn en aan je geluk.

Zelfliefde

Het begrip ‘zelfliefde’ kan wat wollig overkomen, maar eigenlijk is het meer dan jezelf accepteren zoals je bent. Het is namelijk ook het koesteren van je eigen welzijn, zowel op mentaal en emotioneel als op fysiek vlak. Door je eigen behoeften te erkennen en te vervullen, geef je jezelf toestemming om gelukkig te zijn.

Seksuele expressie

Masturbatie is een van de grootste taboewoorden in onze Nederlandse taal. Hierdoor schamen veel mensen zich om erover te praten of zelfs om het te doen. Dat is natuurlijk onzin! Jezelf bevredigen is een natuurlijke en gezonde vorm van seksuele expressie, die ervoor zorgt dat je je goed voelt op allerlei verschillende manieren. Door jezelf te bevredigen, ga je je lichaam verkennen, leer je je seksualiteit te begrijpen en ga je je ook comfortabeler voelen met je eigen pleziervoorkeuren. Bovendien is het bewezen dat masturbatie je stress vermindert, je spanning verlicht en zelfs bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit.

Iedereen zijn eigen ervaring

Zelfliefde en masturbatie zijn begrippen die voor iedereen anders kunnen zijn. Wat de een geweldig vindt, vindt de andere misschien maar niets. Daarom is het essentieel om naar je eigen lichaam te luisteren en te ontdekken wat jij het fijnst vindt. Durf hierbij ook te experimenteren, zowel alleen als samen met je partner.

Masturbatie met een tikkeltje meer

Er zijn tal van speeltjes op de markt die je masturbatie-ervaring nog fantastischer kunnen maken. Een vibrator is waarschijnlijk de bekendste sekstoy. Deze vibrerende genotsstaaf is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De verschillende vormen die op de markt zijn, hebben allemaal hun eigen specialiteiten, waarbij het aan jou is om te ontdekken welk soort vibrator jou tot de meest ongekende hoogten brengt. Met een vibrator kun je zowel je clitoris, je vagina, je G-spot, je schaamlippen als je tepels stimuleren. Of je laat je partner je speeltje hanteren, zodat jij alleen hoeft te genieten.

Ook voor mannen zijn er leuke speeltjes op de markt. Een pocket pussy bijvoorbeeld, is een masturbator die gemaakt is van zacht, siliconen materiaal waardoor hij aanvoelt als een echte vagina. De pocket pussy vormt zich flexibel om je penis heen, waardoor hij heerlijk realistisch aanvoelt. Door zijn compacte formaat kan je hem makkelijk opbergen of met je meenemen wanneer je op reis gaat.